Coaching anyáknak? Miért lenne jó ötlet belevágnod?

Édesanya vagy és keresed a régi önmagad? Miért lenne jó ötlet, ha coaching folyamatba kezdenél? Ebben a bejegyzésben ehhez adok neked támpontokat.

Szívügyem az édesanyák segítése

Sokáig nehézségeim voltak azzal, hogy pontosan megfogalmazzam kiknek és hogyan tudok a legjobban segíteni. Coaching anyáknak? Coaching életmódváltóknak? Coaching friss diplomásoknak? Coaching 29 éveseknek? Coaching fogyni vágyóknak? 

Az eszköztár, amivel dolgozom univerzális, a saját életutamban pedig több különböző fejezetben is megéltem talpraállást és kiteljesedést. Ezért sokszor úgy éreztem, hogy bárkinek szívesen segítek, aki kéri. Néha azt is éreztem, hogy mindenkit meg akarok menteni. De megértettem, hogy ez sajnos nem fog menni. Az elmúlt évek tanulásai, tapasztalatai alapján, megfogalmaztam, hogy kik azok az emberek, akik számára a legtöbbet, legátfogóbb és leghatékonyabb módon tudom átadni.

Ma már biztosan tudom: az édesanyáknak segítek.

Mert pontosan tudom, hogy milyen az, amikor az anyaság 0-24-es szolgálata teljesen háttérbe szorítja minden szükségletedet. Pontosan tudom, hogy az anyává válással milyen elemi erővel törnek fel belőlünk a régi berögzött minták, amiket megfejel a jókislányságra nevelés („nem lehetsz dühös”, „nem lehetsz frusztrált”, pláne nem fejezheted ki ezt erős érzelmekkel és szavakkal!) és az erős megfelelési kényszer. Ezen a sok rétegnyi leplen kell keresztül küzdenie magát minden anyának, aki szeretné újra érezni a régi önmagát.

Fontos, hogy az életünket ne csak elszenvedjük, hanem örömmel átéljük.​

Az is fontos megértésem volt az elmúlt években, hogy az átlag 48 éjszakai ébredés és óránként 6 hiszti után, az első dolog, amire fókuszálnod kell, azok az alapvető szükségleteid kielégítése. Ebben teljes szívvel hiszek és ezért szeretem támogatni az édesanyákat abban, hogy megteremtsék az énidőjüket. Mert innen fog minden kiindulni. Ha magadat töltöd, akkor tudsz majd adni is. Első lépés: a béka segge alól feltornázni magadat a nullára. Márpedig ez sem kevés. El se tudom mondani, hányszor voltam én magam is ebben a helyzetben.

Hogyan segít a coaching anyáknak?

Empátiával támogat.

Friss levegőt ad a gondolkodásod számára.

Segít a berögzült sémákat kimozdítani a helyükről és kísérletre bíztatni téged, hogy valami újat próbálj ki helyettük.

Segít megismerni a saját igényeidet, szükségleteidet, feltárja a mögöttes hajtóerőket és támogat abban, hogy elkezdj dolgozni önmagadért.

Mélyíti az önismereted.

Növeli az önbizalmat.

Keretrendszert ad a fejlődésedhez.

Javítja a kapcsolatot a legfontosabb emberrel az életedben: saját magaddal.

Az anyasággal nem ér véget az életed, csupán egy új fejezet kezdődik.

A nő, aki megbújik a tejszagú pólód alatt, megérdemli a törődést.
Az a nő, aki ma még a totyogósa nyomába ered, megérdemli azt, hogy az agyát és a szívét a számára kedves ügyeknek is szentelhesse.
Az az ember, aki ma 100% édesanya, elindulhat azon az úton, hogy megteremtse a saját egyensúlyát az életében, amiben helye van a családján túl a társának, a munkájának, a sportnak, a hobbijának. A coachinggal szuper keretet tudsz adni ennek a munkának, amit önmagadba fektetsz.

Nemes-Nagy Anna coaching anyáknak

Fejlődni hívlak, és az első sorból drukkoló rajongód leszek, ha együtt dolgozol velem.
Ha úgy érzed tennél egy próbát, ezen a linken megtalálod a tudnivalókat a közös munkához.

Megosztás

További bejegyzések

anyák kiégés túlvállalás blog

Hogyan kerüld el, hogy túlvállald magad?

Ha szeretnéd elkerülni a túlvállalást, az első feladatod, hogy ismerd meg a túlvállalás/kiégés felé vezető utat. Az út ismerete segíteni fog megérteni azt a pontot, amikor megálljt kell szabni a folyamatnak, hogy elkerüld a kiégést.

Küldj üzenetet