Nemes-Nagy ANna vagyok, életre edző

long story short

Szia! Anna vagyok, életre edző. Test és lélek elválaszthatatlan szövetségében hiszek. Az elmúlt több mint 10 évben az öngondoskodás apróbbb és nagyobb lépéseit kísérleteztem ki sikerrel és kitartóan arra képzem magam, hogy a tudatosan élt élet útján másokat is támogassak. 

2012 óta, saját életmódváltásommal egyidőben kezdtem blogot írni és azóta segítem írásaimmal az életmódváltás, életre edződés, szülővé válás rögös útját járó embereket.

2015-ben Wiesner Edit iskolájában szereztem life coach képesítést. Az első időszakban abban segítettem ügyfeleimet, hogy merjenek a szívük hívására hallgatva, önazonos és személyes kiteljesedést adó szakmára váltani a lélekölő irodai munkájuk helyett.

2016-ban kisfiam született, egy évvel később, 2017-ben pedig ikerlányaim. Rohamtempóban váltam nagycsaládos édesanyává. A saját csontig hatoló tapasztalataim a szülővé válás mélységekkel és magasságokkal tarkított útján arra ösztönöztek, hogy a támogató munkámat az édesanyákra összpontosítsam. 

2018-ban elmélyültem a funkcionális edzés világában és megszereztem a THOR GYM Funkcionális mozgástréneri oklevelét.

2023-ban a Fitness Akadémia fitness instruktori képzésével bővítem tudásom, hogy a funkcionális edzés mellett a testépítés, alakformálás, kondicionálás és egészségmegőrző fitness irányzataiban is naprakész tudással szolgálhassalak téged.

Életre edzőként arra törekszem, hogy empatikus teret és fejlődésre hívó támogatást adjak neked. Változatos coaching eszközökkel abban segítelek, hogy el tudd végezni mindazt az aprólékos, olykor kifejezetten nehéz, de mindenképpen kikerülhetetlen munkát, ami a saját személyes vagy szakmai fejlődésedhez, a sikeredhez, nélkülözhetetlen.

Érdekel a teljes történet? olvasd el itt

a történetem a miértem

2012-ben megérett bennem az elhatározás, hogy a korábbi lusta és egészségtelen életmódomnak véget vetek, elindulok végre a változás útján és lefogyok. Ezzel párhuzamosan kezdtem írni a blogomat, ahol követtem az életmódváltásom teljes folyamatát. Ahogy telt-múlt az idő, rájöttem, hogy sokkal többről szól ez az egész, mint csupán a fölös kilóktól való megszabadulás és izomépítés. Mély önismereti munkává kezdett válni és a blogom is ezt tükrözte. Az életmódváltásom eredménye az lett, hogy nem csak lefogytam, de ami ennél sokkal több, hogy testben és lélekben is megerősödtem. A legnagyobb fordulatot a 2014-es év hozta, amikor gyakorlatilag új életet kezdtem. Abban az évben elváltam, lakóhelyet, majd munkahelyet is váltottam, és teljesen új, de most már biztosabb, és azóta is intenzíven mélyülő önismereti alapokon, új párkapcsolatot is kezdtem. 

3 évvel az életmódváltásom után végre rájöttem, hogy ki vagyok én valójában és milyen életet szeretnék élni. Ebben az erőedzések (kezdetben konditermi súlyzós edzés, később erőemelés) és a folyamatos magamra való odafigyelés és az önreflexió, amit a blogom jelentett (összességében pedig a tudatos életvitel), voltak a legfontosabb segítőim.

3 év folyamatos munka és apró lépések sorozata ahhoz vezetett, hogy kitörtem a saját magam teremtette rabságból, végre először az életben igazán a saját szempontjaimat helyeztem előtérbe másokéval szemben, és felvállaltam mindazt, ami én vagyok és ami lenni szeretnék. Egy dönteni és felelősséget vállalni képes, élettel teli és boldog ember. A fordulattal egyetemben egy dolgot éreztem teljesen biztosan: VÉGRE ÉLEK. Végre igazán élem az életet annak minden boldogságával, nehézségével, küzdelmével együtt. Azokért a célokért, amik számomra fontosak. Olyan emberrel az oldalamon, akivel tökéletesen kiegészítjük egymást, és akivel egymást tudjuk támogatni éppen abban, amire a másiknak szüksége van.

Nemes-Nagy Anna coach
Fotó: Földes Katalin
2014-ben azzal, hogy képes voltam kiállni magamért, egyúttal kockára téve minden korábbi ideámat és vágyamat és ténylegesen elengedve mindazt, amit addig megteremtettem (mert korábban azt hittem, majd ezek segítenek megvalósítani őket), végül mindent megkaptam, amire valaha is vágytam. Sőt, sokkal de sokkal többet is. Végre boldog ember lettem!

Persze, a sztori itt nem ért véget: számos próbatételt állított elém az élet (vagy állítottam magam elé én öntudatlanul). Nem véletlenül: ekkorra már elég erősnek mondhattam magam, hogy meg is küzdjek vele, bármi is jön. 2015 elején Hashimoto-t diagnosztizáltak nálam. Büszkén mondhatom, hogy bár emiatt volt egy komoly mélypontom 2015 tavaszán, a korábbi tapasztalataimból építkezve sikeresen megküzdöttem a betegségtudattal, hogy aztán ismét egészséges, kiegyensúlyozott és boldog embernek mondhatom magam. Kimondhattam végre: én irányítom az életem.

Ezért 2015-ben tovább dolgoztam: elvégeztem Wiesner Edit Lemma coach iskoláját, hogy saját utamból tanulva, okleveles coach-ként másoknak is segíthessek akár kisebb, akár nagyobb változások véghez vitelében. Saját utam mutatta meg számomra: a boldog élet nem csupán vágyálom, hanem elérhető és általunk megteremthető, valós cél.

Ez csupán egy állomás volt, mert a mélye még ezután várt rám. Házasságunkból igen rövid idő leforgása alatt 3 gyermekünk született: 2016-ban a kisfiunk, 2017-ben pedig az ikerlányaink. Igen, jól olvastad, háromszoros anya lettem 2 év alatt! 12 hónap különbséggel jöttek az ikreink az első gyermekünk után és ez a csoda, egyben egy embertpróbáló feladat is volt számunkra. Tudtuk jól, hogy egyetlen választásunk van: beleedződni ebbe az élethelyzetbe és ebbe a felállásba. 

Az anyaság a legintenzívebb, legmélyebb és legfelemelőbb tapasztalat, amit az élettől kaptam. Folyamatosan tanulok önmagamról, a kapcsolataimról, és fedezem fel általa az emberi élet velejét. Anyaként megtapasztaltam, hogy milyen kevés időt tudok sokszor azokkal a dolgokkal tölteni, amik engem éltetnek. Ez a távolság viszont élteti is a vágyat bennem, hogy dolgozzak önmagamért és egyúttal átadjam mindazt a tudást és tapasztalatot másoknak, amit az elmúlt években megszereztem. 2018-ban, a három kicsi mellett elvégeztem a Funkcionális mozgástréneri képzést a Thor Gym-ben, és utamat 2023-ban a Fitness Akadémia fitness instruktori képzésével folytatom tovább. Terveim között szerepel az édesanyák minél komplexebb – testi és lelki – támogatásának elsajátítása, a pozitív nevelési irányzatokban való elmélyülés pedig afelé is mozdít, hogy a jövőben szülőtársaimat  is segítsem ebben a nemes feladatban, amit a gyerekneveléssel kaptunk.

életfilozófiám

Hiszek abban, hogy az életünk lehet boldog és teljes.

Hiszek abban, hogy a saját szívünk hangját követő élet nem leányálom, hanem megteremthető valóság.

Hiszek abban, hogy az életünket élhetjük úgy, hogy abban azok az értékek kapnak helyet, amit mi magunk fontosnak tartunk. Számomra ez a család, a segítő szakma, az empatikus és támogató emberi kapcsolatok és a könnyedség. Legfőképpen pedig a lelki és érzelmi biztonság.

Hiszek abban, hogy kényszerű kompromomisszumok és áldozati szerep helyett lehetünk mi magunk az életünk irányítói és döntéshozói.

Blogot írok 2012 óta, mert az írás terápia, nem csak az én lelkemnek, hanem az olvasóimnak is. Hiszek abban, hogy minden egyes egyéni tanulás, amit megosztunk egymással, hozzájárul ahhoz, hogy a világunk egy jobb hely legyen. Hitemben megerősödve tanultam 2015-ben life coach-nak azért, hogy a boldog és kiteljesedést adó élet útjára másoknak is segíthessek rálépni. 

Nemes-Nagy Anna coach

Hiszek abban, hogy az önismeretünket mélyítve és a testünkre figyelve életreszóló tudást kapunk magunkról és az életünkről.

Abban támogatlak, hogy te is ráléphess arra az útra, ami a saját szíved hangjával azonos. Amiben megtapasztalhatod, hogy az életed feletti felelősségvállalásnak milyen hatalmas teremtő ereje van.

Támogatlak abban is, hogy kialakíthasd azt az eszköztárat, amit ezen az úton életed végéig használhatsz.

Hiszek abban, hogy te is főszereplő lehetsz a saját életed filmjében. Vagy rendező. Vagy producer. Én coach-ként abban segítek, hogy felfedezd a saját helyed a világban és be is tudd ezt a szerepet tölteni.

Hiszek abban, hogy az úton járni a siker maga.

Legyen szó életmódváltásról, szülővé válásról, vállalkozóvá válásról vagy helytállásról a sodró életben.

Életre edzelek!